August Osage County
komedie, drama. Regie: John Wells . Met Meryl Streep, Julia Roberts, Juliette Lewis e.a.. (USA, 2013)
Filmbox 18:25 - 20:30
Tre Piani
drama, filmhuis. Regie: Nanni Moretti. Met Riccardo Scamarcio, Margherita Buy, Alba Rohrwacher e.a.. Italiaans drama van Nanni Moretti (La stanza del figlio) waarin in een reeks gebeurtenissen het leven van de bewoners op drie verdiepingen van een appartementsgebouw in Rome op de proef stelt. (I, 2021)
Film1Drama 18:30 - 20:30
My Spy
actie, avontuur, komedie. Regie: Peter Segal. Met Dave Bautista e.a.. Dave Bautista ('Guardians of the Galaxy') in een komische actiefilm over een CIA-agent die tijdens een undercoveroperatie wordt ontmaskerd door een negenjarig meisje dat in ruil voor haar zwijgen wil leren hoe je een spion wordt. (USA/CAN, 2020)
Film1 Premiere 18:50 - 20:30
Seven Psychopaths
komedie, thriller, misdaad. Regie: Martin McDonagh. Met Colin Farrell, Woody Harrelson, Sam Rockwell e.a.. Colin Farrell in een misdaadkomedie over een scenarioschrijver die meer inspiratie krijgt dan hij nodig heeft wanneer hij betrokken raakt bij de criminele activiteiten van twee vrienden die honden kidnappen. (GB/USA, 2012)
Film1 Action 19:10 - 21:00
Paul
Komedie. Regie: Greg Mottola. Met Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen e.a.. De twee vrienden Graham en Clive zijn idolaat van stripboeken en dan met name science-fiction verhalen. Ze maken een reis naar het UFO-centrum van Amerika, het mysterieuze ''Area 51'' in Nevada. In de woestijn ontmoeten ze ruimtemannetje Paul. Samen met hem trekken ze verder. (GB/USA, 2011, ***)
RTL2 19:15 - 21:15
Battleship
Sciencefiction. Regie: Peter Berg. Met Liam Neeson, Alexander Skarsgård, Taylor Kitsch e.a.. De vloot van de marine moet het opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. (USA, 2012, ***)
Vox 19:15 - 21:50
Lakeview Terrace
Misdaad. Regie: Neil LaBute. Met Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington e.a.. Chris en Lisa betrekken hun droomhuis in Lakeview Terrace. Daar krijgen ze te maken met een racistische buurman, die het niet houdt van hun multiculturele relatie. Als politieagent dringt hij steeds verder binnen in het leven van het stel. Het tweetal besluit om terug te vechten. (USA, 2008, ***)
ZDFneo 19:15 - 21:00
Tómbola
Regie: Luis Lucía. Met Marisol, Rafael Alonso, Roberto Carmadiel e.a.. (1962)
TVE 19:25 - 21:00
Love and the radio star
Romantiek. Regie: Graeme Campbell. Met Laura Miyata, Luke Humphrey, Cristiana Vidinovski e.a.. Savannah wordt ingehuurd om de presentator van een radioshow in New York een boost te geven. Maar door een misverstand, wordt ze zelf onderdeel van de rebranding van de show. (USA, 2022, **)
SBS9 19:59 - 21:48
Seeking a Friend for the End o...
komedie, drama. Regie: Lorene Scafaria . Met Keira Knightley, Steve Carell, Melanie Lynskey e.a.. Terwijl een asteroïde op weg is om de aarde volledig te vernietigen, gaat de eeuwige loser Dodge samen met zijn excentrieke buurvrouw Penny op reis om zijn jeugdliefde terug te vinden. (USA, 2012)
Film1Family 20:00 - 21:40
Spider-Man 2
Actie. Regie: Sam Raimi. Met Tobey Maguire, Alfred Molina, Kirsten Dunst e.a.. Het dubbelleven valt Peter Parker zwaar. Hij overweegt zelfs om zijn spinnenpak aan de wilgen te hangen, maar hij moet toch weer aan de slag wanneer wetenschapper Doc Ock in een schurk met vier metalen reuzententakels verandert. (USA, 2004, ****)
RTL7 20:00 - 22:35
D-Tox
Actie. Regie: Jim Gillespie. Met Sylvester Stallone, Charles S. Dutton, Kris Kristoffersen e.a.. Politieman Jake Malloy is na de jacht op een seriemoordenaar en de zelfmoord van zijn vriendin aan de drank geraakt. Een collega weet hem over te halen zich te laten behandelen. Maar in het ontwenningsinstituut zijn rare dingen gaande. (USA/DEU, 1999, **)
Veronica 20:00 - 21:51
Pappa ante Portas
Komedie. Regie: Vicco von Bülow. Met Vicco von Bülow, Evelyn Hamann, Gerrit Schmidt-Foß e.a.. Heinrich Lohse moet onvrijwillig met pensioen. Na 37 dienstjaren wil hij zich thuis nuttig gaan maken en met zijn kennis van structuur en organisatie het huishouden structureren. Maar als hij dan ook nog het huis verhuurd om er een film op te laten nemen, staat zijn echtgenote aan de rand van de afgrond. (DEU, 1991, ****)
D3Bayern 20:15 - 21:40
The Innocents
drama, horror, filmhuis. Regie: Eskil Vogt. Met Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf e.a.. Een meesterlijke, bijzonder ijzingwekkende thriller van de Oscar-genomineerde Noorse scenarist en regisseur Eskil Vogt. (NO/SWE/DK/FIN/F/GB, 2021)
Film1Drama 20:30 - 22:30
Chaos Walking
scifi, fantasy, actie, avontuur. Regie: Doug Liman. Met Tom Holland, Daisy Ridley, Mads Mikkelsen e.a.. Daisy Ridley en Tom Holland in een futuristische actiefilm over een jong koppel dat moet zien te overleven op een planeet waar alle vrouwen verdwenen zijn en de gedachten van alle mannen hoorbaar worden gemaakt door een duistere kracht. (USA/CAN/HKG/L, 2021)
Film1 Premiere 20:30 - 22:20
Luce
drama. Regie: Julius Onah. Met Naomi Watts, Octavia Spencer, Tim Roth e.a.. (USA, 2019)
Filmbox 20:30 - 22:25
Waltz with Bashir
Oorlogsdocumentaire. Regie: Ari Folman. Met Stemmen: Ari Folman, Ori Sivan, Ronny Dayag e.a.. Nadat de pas gekozen Libanese president Bashir Gemayel. is vermoord, volgt veel geweld dat het leven van de jonge Israëlische soldaten voor altijd zal veranderen. De moord wordt gevolgd door vergeldingen in West-Beiroet en het uitmoorden van talloze mensen in de vluchtelingenkampen van Sabra en Shatila. (F, 2008, *****)
NPO2Extra 20:30 - 21:55
Only lovers left alive
Romantisch drama. Regie: Jim Jarmusch. Met Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska e.a.. Adam, een vampier, is undergroundmuzikant in Detroit. Na jaren vindt hij zijn liefde Eve terug. Hun liefde wordt echter op de proef gesteld als Eves zus Ava ten tonele verschijnt. (DEU/GB/F/GR, 2013, ***)
One 20:45 - 22:35
Spiral: From the Legacy of Saw
horror, thriller, misdaad. Regie: Darren Lynn Bousman. Met Chris Rock, Samuel L. Jackson, Marisol Nichols e.a.. Chris Rock en Samuel L. Jackson in een bloedstollende prequel op de Saw-reeks over een sadistisch genie dat een eigen gestoorde vorm van gerechtigheid hanteert. (USA/CAN, 2021)
Film1 Action 21:00 - 22:30
48 Hours
Actie. Regie: Walter Hill. Met Nick Nolte, Eddie Murphy, Annette O'Toole e.a.. Gevaarlijke misdadiger ontsnapt uit de gevangenis om de buit in te pikken van een medegevangene. Die krijgt 48 uur de 'vrijheid' om dat te voorkomen. (USA, 1982, ***)
ZDFneo 21:00 - 22:30
Angélique et le Sultan
Avonturen. Regie: Bernard Borderie. Met Michèle Mercier, Robert Hossein, Jean-Claude Pascal e.a.. D'Escrainville is er opnieuw in geslaagd Angélique te ontvoeren en Geoffrey de Peyrac kan haar niet achterna gaan omdat zijn schip vernietigd is. (F/DEU/I, 1968, **)
Ons 21:05 - 23:01
Dredd
Actie. Regie: Pete Travis. Met Rachel Wood, Andile Mngadi, Porteus Xandau e.a.. Judge Dredd is de meest gevreesde rechter van de straatrechters. Hij neemt het samen met de aspirant-rechter Cassandra Anderson, die paranormale krachten bezit, op tegen Ma-Ma. Ma-Ma geeft leiding aan een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in een enorm flatgebouw genaamd Peach Trees. (USA/GB/IND, 2012, ***)
RTL2 21:15 - 23:02
I Met a Girl
drama, romantiek. Regie: Luke Eve. Met Brenton Thwaites, Joel Jackson, Lily Sullivan e.a.. Brenton Thwaites in een romantisch drama over een muzikant die een epische reis maakt in het voetspoor van het meisje van zijn dromen - een dame die mogelijk alleen in zijn hoofd bestaat. (AUS, 2020)
Film1Family 21:40 - 23:25
Sorority secrets
Thriller. Regie: Damián Romay. Met Brytnee Ratledge, Elisabetta Fantone, Tommi Rose e.a.. Wanneer leden van de Sorority-zussen overlijen, neemt één lid het op zich om het mysterie tot op de bodem uit te zoeken. (USA, 2020, **)
SBS9 21:48 - 23:41
Milchgeld. Ein Kluftingerkrimi
Komödie. Regie: Rainer Kaufmann. Met Herbert Knaup, Johannes Allmayer, Jockel Tschiersch e.a.. (2012)
D3SR 21:50 - 23:20
Milchgeld. Ein Kluftingerkrimi
Misdaad. Regie: Rainer Kaufmann. Met Herbert Knaup, Johannes Allmayer, Jockel Tschiersch e.a.. Philip Wachter wordt in zijn eigen woonkamer vermoord. Commissaris Kluftinger is niet helemaal ongelukkig over deze moordzaak, omdat hij nu niet met zijn vrouw naar Mallorca hoeft. (DEU, 2012, **)
D3SWF 21:50 - 23:20
The day the earth stood still
Sciencefiction. Regie: Scott Derrickson. Met Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jaden Smith e.a.. Buitenaards wezen komt met een belangrijke boodschap naar de aarde, maar niemand luistert naar hem. Vervolgens besluit hij - om de aarde te redden - dat de mensheid uitgeroeid moet worden. (USA, 2008, ***)
Vox 21:50 - 00:00
Cliffhanger
Actie. Regie: Renny Harlin. Met Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker e.a.. Ervaren alpinist ziet geen kans een vrouw, die dreigt te verongelukken, te redden. Hij is hier zo kapot van dat hij stopt met klimmen. Op een dag wordt hem gevraagd te helpen bij de redding van de inzittenden van een neergestort vliegtuig. De klus blijkt om andere motieven te gaan dan hij dacht. (I/F/USA, 1993, ****)
Veronica 21:51 - 00:00
The devil wears Prada
Komisch drama. Regie: David Frankel. Met Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt e.a.. Net afgestudeerde journaliste accepteert een baantje bij het toonaangevende modeblad Runway. Hoofdredactrice Miranda Priestly blijkt een waar terreurbewind uit te oefenen. (USA, 2006, ***)
Net5 21:55 - 00:06
Shakespeare in love
Komedie. Regie: John Madden. Met Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes, Geoffrey Rush e.a.. Theatereigenaar wordt met uitzetting bedreigd, maar weet zijn geldschieter over te halen een nieuw toneelstuk van Shakespeare op het podium te brengen. Wat de geldschieter niet weet is, dat het stuk nog geschreven moet worden. (GB, 1999, ****)
BBC3 22:00 - 23:55
Luzzu
Drama. Regie: Alex Camilleri. Met Jesmark Scicluna, Michela Farrugia, David Scicluna e.a.. Een arme Malteser visser zet alles op het spel om voor zijn vrouw en pasgeboren zoon te zorgen door zich op de zwarte markt van Malta te begeven. (MT, 2021, ***)
BBC4 22:00 - 23:30
Loriots Ödipussi
Komedie. Regie: Loriot. Met Loriot, Evelyn Hamann, Katharina Brauren e.a.. De 56-jarige vrijgezel Paul Winkelmann woont nog steeds bij zijn moeder. Als hij de therapeut Margarethe Tietze leert kennen, gaat hij - zonder overleg met zijn moeder - samen met haar op zakenreis naar Italië. Als moeder ervan hoort, heeft Paul een probleem. (DEU, 1987, ****)
D3Bayern 22:10 - 23:35
Old Henry
actie, avontuur, drama. Regie: Potsy Ponciroli. Met Tim Blake Nelson, Stephen Dorff, Scott Haze e.a.. Western met Tim Blake Nelson waarin de boer Henry zich ontfermt over een gewonde man met een tas vol geld en zijn ware identiteit tegenover zijn zoon moet prijsgeven wanneer een groep outlaws het op de buit heeft gemunt. (USA, 2021)
Film1 Premiere 22:20 - 00:00
The Beach Bum
komedie, filmhuis. Regie: Harmony Korine. Met Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher e.a.. (CH/GB/F/USA, 2019)
Filmbox 22:25 - 00:05
Sinister
horror, thriller, misdaad. Regie: Scott Derrickson. Met Ethan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone e.a.. Ethan Hawke speelt in deze horrorfilm een misdaadauteur die inspiratie zoekt voor z'n tweede bestseller in een woning waar de bewoners bruut om het leven zijn gekomen, niet wetende dat hij met zijn speurtocht duistere krachten ontketent. (USA/GB/CAN, 2012)
Film1 Action 22:30 - 00:20
Tinker Tailor Soldier Spy
drama, thriller, misdaad. Regie: Tomas Alfredson. Met Gary Oldman, Benedict Cumberbatch, Colin Firth e.a.. Spionagethriller naar e bestseller van John le Carré met Gary Oldman als de gepensioneerde George Smiley die een geheime missie krijgt een dubbelspion te ontmaskeren binnen de top van de Britse inlichtingendienst. (GB/F/DEU, 2011)
Film1Drama 22:30 - 00:35
Another 48 hrs.
Actie. Regie: Walter Hill. Met Eddie Murphy, Nick Nolte, Brion James e.a.. Twee agenten moeten samen een drugsbaron ontmaskeren en dat lukt niet zonder slag of stoot. (USA, 1990, ***)
ZDFneo 22:30 - 00:00
Alice et le maire
Drama. Regie: Nicolas Pariser. Met Fabrice Luchini, Anaïs Demoustier, Nora Hamzawi e.a.. De burgemeester van Lyon, Paul Théraneau, zit op een creatief dood spoor. Na dertig jaar politiek worstelt hij met het bedenken van nieuwe ideeën. Zijn medewerkers schakelen de filosofe Alice Heimann in. (F, 2019, ***)
Canvas 22:35 - 00:17
Magical Mystery oder: Die Rüc...
Komedie. Regie: Arne Feldhusen. Met Charly Hübner, Annika Meier, Detlev Buck e.a.. Jaren na een zenuwinzinking gaat Karl Schmidt op tournee met oude muziekvrienden. Zij hebben een nuchter persoon nodig die van drugs en alcohol afblijven. En dat is Karl. (DEU, 2017, ***)
One 22:35 - 00:20
Resident evil: retribution
Actie. Regie: Paul W.S. Anderson. Met Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Sienna Guillory e.a.. Alice bestrijdt het dodelijke T-Virus van de Umbrella Corporatie dat de wereldbevolking verandert in vleesetende zombies. (USA/CAN/DEU/F, 2012, **)
RTL7 22:35 - 00:17
Miss Congeniality
Actie/komedie. Regie: Donald Petrie. Met Sandra Bullock, Michael Caine, Benjamin Bratt e.a.. FBI-agente Gracie Hart gaat undercover bij een missverkiezing om te voorkomen dat een bom het evenement verstoort. (USA, 2000, ****)
SAT1 22:40 - 00:55
Happy end
Drama. Regie: Michael Haneke. Met Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz e.a.. Anne heeft het bedrijf van haar dementerende vader overgenomen. Het franse gezin krijgt te maken met een reeks tegenslagen en crises. (f/AUT/DEU, 2017, ****)
3SAT 22:50 - 00:30
Buena vista social club
Documentaire. Regie: Wim Wenders. Met Luis Barzaga, Joachim Cooder, Ry Cooder e.a.. Naar aanleiding van een bandje met oude Cubaanse muziek reisde Ry Cooder naar Cuba om vergeten muzikale grootheden op te sporen en een cd met ze op te nemen. Het gezelschap trad een paar maal op en er zijn registraties te zien van enkele concerten. (DEU/USA/F/C, 1999, ***)
D3NDR 23:00 - 00:40
Solace
Thriller. Regie: Afonso Poyart. Met Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan, Abbie Cornish e.a.. De paranormaal begaafde John Clancy werkt samen met de FBI-agenten Joe Merriweather en Katherine Cowles om een seriemoordenaar op te sporen. (USA, 2015, ***)
RTL2 23:02 - 00:50
Seegrund. Ein Kluftingerkrimi
Comedy. Regie: Rainer Kaufmann. Met Herbert Knaup, Catrin Striebeck, Stipe Erceg e.a.. (2013)
D3SR 23:20 - 00:45
Seegrund. Ein Kluftingerkrimi
Misdaad. Regie: Rainer Kaufmann. Met Herbert Knaup, Catrin Striebeck, Stipe Erceg e.a.. Het moest op die zonnige zondag een gezellig uitstapje voor de familie Kluftinger naar de Alatsee worden. De vondst van een duiker in een grote plas bloed verstoort dat feest.Maar snel blijkt dat de dode duiker niet dood is en dat het niet het enige geheim is dat het meer prijsgegeeft. (DEU, 2013, ***)
D3SWF 23:20 - 00:45
Retour en Bourgogne
komedie, drama, filmhuis. Regie: Cédric Klapisch. Met François Civil, Ana Girardot, Pio Marmaï e.a.. In dit komische Franse drama keert Jean na tien jaar afwezigheid terug naar de wijngaard van zijn broer, zus en stervende vader waar hij op het ritme van de seizoenen en de wijnbouw-kunst hun vertrouwen probeert terug te winnen. (F, 2017)
Film1Family 23:25 - 01:15
Game night
Komedie. Regie: John Francis Daley, Jonathan Goldstein. Met Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler e.a.. Een groep vrienden organiseert regelmatig ontmoeten voor game-avonden. Als de louche broer van een van hen schijnbaar wordt ontvoerd door gevaarlijke gangsters denken ze dat het bij het spel hoort. (USA, 2018, ***)
BBC1 23:35 - 01:10
Tach, Herr Dokter! Der Heinz-B...
Komedie. Regie: Gerd Dudenhöffer. Met Gerd Dudenhöffer, Sabine Urig, Horst Krause e.a.. Heinz Becker en zijn buurman, de directeur Dr. Schenkenberg, staan nogal verschillend in het leven. Schenkenberg denkt dat het misschien goed is om de Beckers uit te nodigen op een verjaardagsfeest. (DEU, 1999, ***)
D3Bayern 23:35 - 01:00
2 Fast 2 furious
Actie. Regie: John Singleton. Met Paul Walker, Tyrese Gibson, Eva Mendes e.a.. Politieman Brian O'Connor heeft zijn badge moeten inleveren, maar infiltreert in de wereld van de illegale straatraces om zich te rehabiliteren. (USA, 2003, **)
ZDF 23:50 - 01:25
Mémoire de sang
Thriller. Regie: Olivier Guignard. Met Isabelle Gélinas, Louise Monot, Blandine Bellavoir e.a.. (2018)
TV5 23:52 - 01:31