De masters
Komedie. Regie: Ruud Schuurman. Met Mimoun Oaïssa, Ruben van der Meer, Willie Wartaal e.a.. De gescheiden en mislukte Aziz wil aan zijn zoon bewijzen en besluit dat het tijd is voor een comeback van zijn oude hiphopband The Masters. (NL, 2015, **)
Film1Family 20:00 - 21:35
The November Man
Actie. Regie: Roger Donaldson. Met Pierce Brosnan, Olga Kurylenko, Luke Bracey e.a.. Peter verwacht na een turbulent leven als CIA-agent rust als baas van een klein Zwitsers hotel. Maar als een vriend zijn hulp inroept en ook een vriendin van hem wordt vermoord, heeft hij zijn handen weer vol. (USA/GB, 2014, ***)
RTL7 20:00 - 22:09
The Matrix Resurrections
Sciencefiction. Regie: Lana Wachowski. Met Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II e.a.. Neo zit gevangen in de wereld van de Matrix, maar hij beseft die gevangenschap niet. Met het innemen van de blauwe pil hoopt een oplossing te vinden. Als een man Neo verteld dat zijn realiteit nep is, wordt alles weer anders. (USA, 2021, ***)
Veronica 20:00 - 22:55
Sisi & Ich
drama, filmhuis. Regie: Frauke Finsterwalder. Met Susanne Wolff, Sandra Hüller, Georg Friedrich e.a.. Eigenzinnig en modern kostuumdrama over de vriendschap tussen keizerin Sisi (Susanne Wolff) en gravin Irma (Sandra Hüller) in een aristocratische vrouwelijke commune in Griekenland aan het einde van de 19e eeuw. (DE, CH, AT, 2023)
Film1Drama 20:30 - 22:40
Riceboy Sleeps
drama, filmhuis. Regie: Anthony Shim. Met Choi Seung-Yoon, Ethan Hwang, Dohyun Noel Hwang e.a.. Bekroond drama waarin een alleenstaande Zuid-Koreaanse moeder naar Canada is verhuisd, hopend op een betere toekomst voor haar puberzoon, die echter steeds benieuwder wordt naar zijn Koreaanse afkomst en zijn overleden vader. (CAN, 2022)
Film1 Premiere 20:30 - 22:25
Winter's Bone
Drama. Regie: Debra Granik. Met Jennifer Lawrence, John Hawkes, Garret Dillahunt e.a.. De 17-jarige Ree woont in het ruige Ozark berggebied. Haar criminele vader blijkt hun huis als borg opgegeven om onder zijn gevangenisstraf uit te komen en is vervolgens verdwenen. Ze gaat op zoek naar hem en naar zijn waarheid. (USA, 2010, ****)
Filmbox 20:30 - 22:15
Wrong Place
actie, avontuur, thriller, misdaad. Regie: Mike Burns. Met Ashley Greene, Bruce Willis, Michael Sirow e.a.. Bruce Willis speelt een voormalige sheriff die getuige is van een drugsmoord, waarop zijn dochter gebruikt wordt als lokaas - al blijkt dat het slimme meisje duidelijk de politiegenen van haar vader heeft geërfd. (USA, 2022)
Film1 Action 21:00 - 22:35
Dr. Strangelove
Zwarte komedie. Regie: Stanley Kubrick. Met Peter Sellers, George C Scott, Sterling Hayden e.a.. Door het lint gegane Amerikaanse generaal geeft zijn bommenwerpers de opdracht Rusland aan te vallen. De president en zijn zwakke raadgevers proberen de vliegtuigen terug te roepen en de Russen te kalmeren. (USA, 1964, *****)
Ons 21:02 - 23:01
The Leisure Seeker
komedie, drama. Regie: Paolo Virzi. Met Helen Mirren, Donald Sutherland, Christian McKay e.a.. Helen Mirren en Donald Sutherland schitteren in deze romantische tragikomedie van Paolo Virzì naar de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian, over de onvergetelijke laatste road trip door Amerika van een ouder echtpaar in hun camper. (IT, FR, 2017)
Film1Family 21:35 - 23:25
Ocean's Twelve
Misdaad. Regie: Steven Soderbergh. Met George Clooney, Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones e.a.. Meesterdief Danny Ocean is gedwongen zijn team weer bij elkaar te roepen om nogmaals een spectaculaire klus uit te voeren. (USA, 2004, ***)
Net5 21:55 - 00:31
Edge of darkness
Misdaad. Regie: Martin Campbell. Met Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston e.a.. Wanneer hij de moord op zijn dochter onderzoekt, ontdekt voormalig rechercheur Thomas Craven dat zij een gevaarlijk dubbelleven leidde. Hij stuit op corruptie en intriges in het bedrijfsleven. (GB, 2010, ***)
RTL7 22:09 - 00:21
Get the Gringo
actie & avontuur, thriller & misdaad. Regie: Adrian Grunberg. Met Dean Norris, Mel Gibson, Peter Stormare e.a.. (USA, 2012)
Filmbox 22:15 - 23:55
Young Edgar Allan Poe: Raven's...
Horror. Regie: Christopher Hatton. Met Melanie Zanetti, William Moseley, Kate Dickie e.a.. Deze bovennatuurlijke thriller speelt tijdens de jonge jaren van schrijver Edgar Allen Poe, die tijdens zijn dienstplicht terechtkomt in een sinister dorpje met een gruwelijk geheim. (GB, LV, 2022)
Film1 Premiere 22:25 - 00:05
Prisoners of the Ghostland
Horror. Regie: Sion Sono. Met Nicolas Cage, Sofia Boutella, Nick Cassavetes e.a.. Fantasievolle horrorthriller met Nicolas Cage als een beruchte crimineel die gedwongen wordt de vloek op te heffen van het geestenrijk waar de kleindochter van zijn opdrachtgever gevangen wordt gehouden. (US, JP, 2021)
Film1 Action 22:35 - 00:15
Les amandiers
drama, filmhuis. Regie: Valeria Bruni-Tedeschi. Met Nadia Tereszkiewicz, Louis Garrel, Sofiane Bennacer e.a.. Romantisch Frans drama over ambitie en het verlies van jeugdige onschuld met een indrukwekkende, nieuwe generatie acteurs (FR, IT, 2022)
Film1Drama 22:40 - 00:45
Mad Max: Fury Road
Actie. Regie: George Miller. Met Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult e.a.. Een vrouw rebelleert tegen een tirannieke heerser in het postapocalyptische Australië en is met de hulp van een groep vrouwelijke gevangenen, een psychotische aanbidder en een zwerver genaamd Max op zoek naar haar vaderland. (UAS/USA, 2015, ****)
Veronica 22:55 - 01:18
Little women
Familie. Regie: Gillian Armstrong. Met Winona Ryder, Gabriel Byrne, Trini Alvarado e.a.. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog strijdt vader March mee en moeder March, een arts, staat helemaal alleen voor de opvoeding van haar vier vrijwel volwassen dochters. (USA, 1994, ***)
VRT1 23:04 - 00:56
Robot & Frank
komedie, drama. Regie: Jake Schreier . Met Frank Langella, James Marsden, Liv Tyler e.a.. Meesterdief Frank begint te lijden aan de ziekte van Alzheimer, waarop zijn zoon hem een uiterst behulpzame robot cadeau geeft, die Franks steun en toeverlaat wordt in diens warrige bestaan. (USA, 2012)
Film1Family 23:25 - 00:55
Staged killer
Thriller. Regie: Christopher Ray. Met Chrishell Hartley e.a.. (USA, None)
Filmbox 23:55 - 01:25